Monday - Friday9AM - 6PM
Offices23 Petre S. Aurelian street, Sector 1, București, România
Visit our social pages

Cum trebuie folosite datele de intrare pentru planificarea portofoliului de achiziții publice în această perioadă

April 9, 2020

Un articol recent publicat aici prezintă graficul de estimare a modului în care ar putea evolua epidemia în țara noastră. Simularea, creată de Bogdan Micu, angajat guvernamental implicat în achizițiile de criză, se bazează pe modele matematice pentru a putea evalua ce nevoie de echipamente trebuie cumpărate și care este fereastra de oportunitate.

https://in-in.ro/wp-content/uploads/2020/04/Grafic_bogdan_micu.png

Acesta este un bun exemplu de date de intrare pentru analiza necesităților, planificarea portofoliului de achiziții publice și a proceselor de public procurement.

Există oare posibilitatea ca în viața profesională a achizitorilor publici, situația actuală să contribuie la conștientizarea importanței abordării strategice a achizițiilor sau la înțelegerea importanței analizei pieței?

Putem spera oare că am învățat lecția managementului categoriei în achiziții centralizate pe pielea noastră? Vom înțelege oare că un achizitor trebuie să cunoască piața de pe care achiziționează, inclusiv informații despre produsele care pot satisface o nevoie?

Vom înțelege oare că achizițiile înseamnă mai mult decât referate de necesitate arhivate în bibliorafturi sau upload de documentație în SEAP? Sau ne vom consola în continuare cu asimilarea în mod greșit a situației actuale cu o ”lebădă neagră” doar pentru că o astfel de abordare nu ne deranjează confortul?

Depinde de noi, de fiecare dintre cei implicați în achiziții publice.

Violeta Simionescu

Managing Director, Senior Consultant and Trainer INTEGRATE INVESTMENT