Luni - Vineri9AM - 6PM
AdresaStr. Petre S. Aurelian, nr. 23, Sector 1, București, România
Ne găsiți și pe rețelele sociale

Standardul Ocupational revizuit pentru ocupația de Expert Achiziții Publice este aprobat și publicat

august 24, 2021

Noul standard ocupațional pentru ocupația de expert achiziții publice – aprobat și publicat de Autoritatea Națională pentru Calificări (Ministerul Educației) – poate fi accesat aici.

Acesta marchează armonizarea cu practica și standardele profesionale din Uniunea Europeană, incorporând și abordând totodată aspectele specifice ale sistemului de achiziții publice din România. De asemenea, noul standard generează o schimbare de paradigmă în ceea ce privește pregătirea profesională și managementul competențelor în domeniul achizițiilor publice.

Prezentăm mai jos câteva caracteristici esențiale ale Standardului ocupațional revizuit:

Noul standard ocupațional creează așadar premise importante pentru dezvoltarea substanțială, pe termen mediu-lung, a competențelor în domeniul achizițiilor publice în România. De acest lucru vor beneficia atât autoritățile și entitățile contractante cât și profesioniștii în achiziții publice din România.

Totodată, noul standard facilitează dezvoltarea și diversificarea ofertei educaționale și de formare profesională la nivel național, pentru a răspunde nevoilor tot mai complexe ale profesiei în context european.